You need Flash 8 to view this site! Please click to install Macromedia Flash 8 Plugin for free!
Speciális funkciók eléréséhez jelentkezzen be!
regisztráció belépés

Műszaki ismertető

Alkalmazott anyagok és szerkezetek:

 

Az épületegyüttes kialakítása során elsődleges szempont volt, hogy korszerű jó minőségű és időtálló anyagok és szerkezetek kerüljenek beépítésre, melyek meghatározzák az épület szokványostól eltérő minőségét is.

Az épületek tartószerkezeti vázát a vasbetonvázas öntött födémes építési technológiával kívánjuk megvalósítani, a szükséges dilatációkkal és merevítésekkel, utólagosan történő kifalazásokkal.

A homlokzati felületeket kéthéjú, szellőztetett légréses magszigetelésű homlokzati téglaburkolattal kívánjuk kialakítani. A belső oldalon (POROTHERM N+F) falazóblokk anyagú kitöltő falazat készül hőszigetelő falazó habarcsba falazva.

A külső falak hőszigetelése THERVOLIN lapokkal történik melyeket, a homlokzati téglaburkolatot bekötő rozsdamentes acél kapcsokra húzott műanyag korongok rögzítik.

A külső, földszinti homlokzati klinkertégla burkolat rögzítését a rozsdamentes bekötő kapcsokon kívül a szintenkénti kiváltás is biztosítja.

Az épület teremgarázsa fölötti árkádfödém kialakítása a szerkezeten belüli és az alsó oldali hőszigeteléssel ellátott úsztatott betonaljzatos padlószerkezettel kerül kivitelezésre.

A homlokzati nyílászárók korszerű hőhídmentes, fejlesztett légzárású szerkezetek, az új hőtechnikai szabvány követelményeinek a legmagasabb szinten megfelelő energiatakarékos kivitelben.

Az épületek fűtése, és melegvízzel való ellátása a tetőtéri központi kazánházból biztosított, a tényleges felhasználás mérése és a költségek felosztása a lakásokban elhelyezésre kerülő hőmennyiség mérőberendezés beépítésével biztosítható.

Az épület lefedése alacsonyhajlású fémlemezfedéssel történik VM ZINC lemezből.

Általános tudnivalók:

AZ ÉPÍTÉSHEZ FELHASZNÁLT ANYAGOK MSZ. SZERINT ELSŐOSZTÁLYÚ MINŐSÉGŰEK, MELYET A GYÁRTÓK MŰBIZONYLATTAL GARANTÁLNAK.

Alapozás: vasbeton lemezalapozás, alatta cölöp alapokkal.


Garázs szint: vízzáró vasbeton fal, biztonsági szivattyús víztelenítés.


Vázszerkezet, födémek: monolit vasbeton merevítő falazat, monolit vb. födém.


Vázkitöltő külső falak: 30 cm vtg POROTHERM HS falazóblokk, hőszigetelő habarcsba falazva


Hanggátló falak: a lakások közötti és a lépcsőház felöli falak POROTHERM 30 hanggátló téglából készülnek, a vizes részeken ( konyha, fürdőszoba, wc ) 5 cm vtg. YTONG tégla előfalazással, az elektromos szerelés ezeken a helyeken a padlóból lábazati csatornákba kerül.


Áthidalások: POROTHERM áthidalók.


Tetőszerkezet: lapos tető, járható és nem járható rétegrenddel. Monolit vb. födémen 5-15 cm lejtbeton, 2 rtg. vastag PVC szigetelés, 12 (2x6) cm extrudált PS hab hőszigetelés, védőfólia, 12-5 cm zúzottkő terítés, ( 2 cm aprószemcsés kőzúzalék, 6 cm Semmelrock díszburkolattal ) * járható tetőnél.


Külső nyílászárók: műanyag ablakok+aluklipszes rátétel, 1,0 K hőszigetelő üvegezéssel, helyiségenként egy helyen, rés szellőző beépítéssel, helyiségenként egy bukó-nyíló vasalatú ablak, a helyiség többi ablaka csak nyíló, minden ablak redőnytokkal szerelve. A földszinten az ajtók színre festett műanyag szerkezetek, a portálok műanyag + aluklipszes rátétel, 1,1K hőszigetelő üvegezéssel, redőnytok nélkül.


Belső nyílászárók: a bejárati ajtók 5 ponton záródó MABISZ minősítésű biztonsági kivitelű fém-dekorborítású ajtók. A belső ajtók szendvicsszerkezetű szerelt kivitelű, tele ajtók.


Burkolatok: a padlóburkolatok a helyiség-kimutatás szerint lapburkolatok kísérőlábazattal max. bruttó 2.400.- Ft/ m2 anyagárban. A szobákban 7 mm vtg laminált padló max bruttó 2.400.-Ft/ m2 anyagárban. A csempeburkolat a fürdőszobában és a WC-ben max. ajtómagasságig, a konyhában a konyhabútor vonalában max 3 m2 csempeburkolat.


Belső felületképzés: a glettelés, páraáteresztő, 2 rtg féldiszperziós falfestés fehér színben.


Homlokzati felületképzés: földszint, I. emelet, II. emelet a homlokzaton jelölt helyeken, TERCA dísztégla, ill. lapka, feljebb nemesvakolat simított kivitelben.


Erkélyek: hidegburkolattal ellátott, finombeton, illetve fém korlátszerkezet, külső és belső vízelvezetéssel.


Bádogozás: Lindab bádogozás, függőeresz és ejtőcsatornák


Berendezési tárgyak: fürdőszobában egy darab 170 cm- es lemezkád fehér színben lefolyószettel, hideg-melegvizes Grohe csaptelepek, falba épített osztott nyomólapos WC tartályok alapfelszerelésként beépítésre, fehér színű, lábnélküli mosdó hideg-melegvizes, szifonnal.


Vízellátás: többrétegű víznyomócső vezeték falhoronyban vezetve, csőhéj szigeteléssel, padlóban védőcsőben kötés nélkül szerelve.
A szennyvízvezeték zajcsökkentett lefolyócső, ejtőcsövek csőhélyszigeteléssel, kőzetgyapottal körbefogva, lakószobák felöl szintmagas hangelnyelő panel készül.
mosogatónál csak csatlakozás, mosogatógép részére hideg vizes sarokszelep és szifon csatlakozás, fürdőszobában mosógép részére szifon és hidegvíz csatlakozás.


Melegvízellátás: az épület tetőterében telepített kazánok, fűtési rendszeren keresztül biztosítják a használati melegvíz előállításához szükséges hőenergiát. A lakásmérők a hidegvízmérővel és hőmennyiségmérővel a közlekedőről nyíló szerelőaknába kerülnek, itt leolvashatók.


Központi fűtés: kazánok, automatikával ellátva kerülnek felszerelésre, mely a külső időjárás függvényében szabályozza a fűtővíz hőmérsékletét, a melegvíz gyártáshoz szükséges hőmérsékletig.
szivattyúk elektronikusan szabályozottak, dupla kivitelűek, fogyasztónként fűtési hőmennyiségmérők kerülnek elhelyezésre
lakáson belül radiátoros fűtés készül, lap radiátorokkal, termosztát szelepekkel, a fürdőszobában törölközőszárító radiátor.
külön felár ellenében programozható fűtésszabályozó termosztát felszerelhető.


Központi hűtés: lépcsőházankénti központi hűtőegységből történik, minden lakásba bevezetve, nappaliban beltéri egység felszerelve.


Szellőzés: a fürdő és WC-k szellőzése lakásonkénti ventillátorral, késleltető relével és visszacsapó szeleppel egybeépítve
kamra szellőzése mellékcsatornás gravitációs kürtővel, tető fölé kivezetve
szagelszívó csatlakozás mellékcsatornás kürtővel, csatlakozó csonkkal, csonkba épített visszacsapó szeleppel, tető fölé kivezetve
a szagelszívó beépítésekor a szagelszívóba a csőhálózat védelme érdekében zsírszűrő beépítése szükséges
a gépkocsitárolóban a PB gázüzemű gépjárművek parkolása TILOS !


Elektromos rendszer: a lépcsőházakban automatával vezérelt áramkörökön, kompakt fénycsöves ill izzós világítás, a liftelőterekben, a lakószinti zárt folyosókon valamint a parkolószinten irányfényvilágítás készül
a garázs behajtó területen a világítás kapcsolása mozgásérzékelőkkel vezérelt, kiegészítő nyomógombokkal ellátva, fénycsöves világítással
a közös területek világítása a MSZ 6240/1-4 sz. szabvány szerint készül, a közös használatú területeken a lámpatestek min. 2,2 m magasságba kerülnek.
A lakásokba 2 x 10 A + 1 x 16 A elektromos teljesítmény biztosítva.
a lakásokban  a MSZ 04-105 sz szabvány szerinti számban kerül kiépítésre dugaszoló aljzat, a konyhákban minimum két dugaszoló aljzat külön áramkörről
a fürdőszobában a mosógép részére külön áramkörön lesz biztosítva. A dugaszoló aljzat tűzhely részére kiépítésre kerül.
a WC-kbe és a kamrákba UFO tip lámpatest felszerelve. Az erkélyek megvilágítására szolgáló lámpatestet a beruházó biztosítja.
Lakásszerelvények LEGRAND, vagy Siemens típusúak
gyengeáramú hálózat:  a telefon és a kábel TV vezetékelés kiépítésre kerül minden lakás és bérlemény részére kaputelefon felszerelve, bejárati ajtónyitással
a garázsszint távirányítású elektromos kapuval ellátva, minden lakáshoz távirányító biztosítva


Felvonók: a garázsszintről induló, összesen 12 db SCHINDLER SMART MRL 002 típusú, 6-8 személyes, frekvenciaszabályozott kivitelű liftszerkezet, tűzeseti vezérléssel ellátva, automatikus mentőberendezéssel  kerül beépítésre


Zajvédelem: a gépek rezgéscsillapítóval és mindkét oldalon hangtompítóval csatlakoznak a légcsatornákhoz, felfüggesztésük ill. alátámasztásuk rugós.
minden cső megfogása csak gumibetétes bilinccsel lehetséges, csövek épületszerkezeti elemekkel közvetlenül nem érintkezhetnek.


Kertépítészet: az épület által közrefogott belső udvaron igényes kialakítású pihenőkert kerül kialakításra.


Jelenleg nincs akciónk a Tisza Palotában